Edit Manikűr Műköröm

Dugdostad már a kezed? Soha többet nem kell! Exkluzív, szolid vagy extrém körmökre vágysz? Csillám porok, strassz kövek, a legújabb technikák… Minden megoldás kivitelezhető, igényeidnek megfelelően!

 

      mukoromr.jpg 

Ha nem születtél tökéletesen formás körmökkel, rágod, vagy gyenge, töredezett, sérülékeny vagy csak egyszerűen erősebbé szeretnéd tenni: a műköröm ma már nem luxus, hanem a mindennapi szépségápolás és a divat része.

Egy szakszerűen megépített műköröm nem okoz sérülést a körömlemezen - a tévhittel ellentétben.

 

A műköröm

....mindenféle tévhitet eloszlatva, a köröm nem károsodik a műkörömtől, hiszen élő sejteket nem tartalmaz, elszarusodás következménye. Ezért nem kell attól félni, hogy tönkre megy a műköröm alatt.

Ellenben ha műkörmöt viselünk, nyugodtan mosogathatunk, kertészkedhetünk, nem kell attól félnünk, hogy körmeink tönkremennek, vagy lepattogzik a frissen felkent körömlakkunk.
A műköröm tartós, mivel ellenáll a különböző fizikai és kémiai hatásoknak. Persze nem tönkretehetetlen, de erősebb, mint a természetes köröm. Nem igényel különleges ápolást. Egyéntől függően 2-4 hetente célszerű karbantartani, újratölteni, vagy reszelni, melyet azért bízzunk a szakemberre. Ha meguntuk, akkor is inkább a műkörmös szedje le, nehogy megsértsük a körömlemezt. Leoldás, reszelés után, 2-3 nap alatt nyeri vissza körmünk az eredeti keménységét , kb. 3-6 hónap alatt nőle, és nyeri vissza eredeti vastagságát.

 

 Műköröm felépítése
4 féle műkörmöt különböztetünk meg:

  • tip zselé (a zselé alá kerül a tip, természetes köröm megerősítése végett)
  • épített zselé (az egész műköröm zseléből áll, amit sablon segítségével formázunk meg)
  • tip porcelán (a porcelán alá tip kerül)
  • épített porcelán (sablon segítségével építjük meg a porcelán körmöt)

     

  • A szabad széle lehet ovális, kocka illetve csúcsos 'karvaly'.

 

 

Műköröm típusok ismertetése    img3.jpg

 

 

A következõkben egy kis segítséget szeretnék nyújtani vendégeimnek a körömválasztással kapcsolatban.

 

 

Ismertetem a különböző technikákat, felsorolom főbb jellemzőiket. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden esetben a vendég dönt.

Elõbb meg kell néznünk, hogy mit lehet megvalósítani, fel lehet-e tenni a kívánt műkörmöt a vendégnek, saját körömminőségétől függően.

- Tip-zselé

a saját körmöt teljesen rövidre vágjuk, felületét megreszeljük (felbolyhozzuk), lefertőtlenítjük, zsírtalanítjuk, majd a saját köröm meghosszabbítására szolgáló, műanyag alapanyagú, előre megformázott tipet felragasztjuk kb. a saját köröm feléig (tip alján lévő bemélyedésig) speciális műköröm ragasztóval. Fontos, hogy levegőmentesen és pontosan ragasszunk, különben leválhat. Méretre vágjuk. A tipet úgy reszeljük össze a saját körömmel, hogy teljesen eltűnjön az átmenet, tökéletesen "egybe kell olvadnia" saját körmünkkel. Párhuzamot és formát reszelünk. Végül bevonjuk rétegesen a zselével, "C" ívet alakítunk ki, ami a tartósságért felelős. A zselé UV fényre (UV lámpában) köt meg. A végén lefixáljuk. Újra megreszeljük a felszínt, hogy sima és tökéletes legyen. Esetleg használhatunk fényzselét, vagy egyéb díszítő elemeket, amiket még a fixálás elõtt a zselébe építhetünk be.
A tipeknek több fajtája van; normál, clear v. kristály (átlátszó), francia, színes tippek, forma szerint: egyenes, fél karvaly, karvaly, keskenyedő, stb...

Kinek javasolt a tipes műköröm?

Olyan hölgyeknek, akiknek valamilyen okból kifolyólag nem megfelelõ a saját körmük az építésre, (pl. mindig rövid, nem tud megnőni) vagy korrigálásra szorulnak. Pl: nem szép formájú körmök, ferde körmök, stb...

- Tip-porcelán

A tip összereszeléséig ugyanaz a menete, mint a tip zselénél, csak a zselé helyett porcelán port használunk, amit ú.n. liquid-el keverünk össze, hogy a folyékony halmazállapotot elérjük. Ugyanúgy dolgozunk vele, több rétegben, bár egészen már technikával kell felvinni a körömre. Kialakítjuk a "C" ívet. Gyorsan kell dolgozni vele, mert levegőn kötő anyagról van szó. Keményebb anyag, mint a zselé, ezért nehezebb is reszelni. A porcelánra felvihető zselé, tölteni lehet zselével, és porcelánnal egyaránt. Zselére viszont nem lehet porcelánt felvinni.

- Épített zselé

Az előkészítő szakasz ugyanaz, a tip felragasztása helyett azonban egy sablont helyezünk a vendég körme alá (az épített műkörömnél a vendégnek rendelkeznie kell egy minimális saját körömhosszúsággal-szabadszéllel). A sablon lehet papír, műanyag, teflon, de ezt az anyagfelhordás után eltávolítjuk. Tulajdonképpen a sablont úgy kell felhelyezni, mintha a saját köröm meghosszabbítása lenne. Így kell kialakítani a körömformát. Mindenhol tökéletesen passzolnia kell a saját köröm formájával. Fixálás után ismét felületreszelés következik.

Kinek javasolt az épített műköröm?

Olyan hölgyeknek, akik nem szeretik a tipet, és saját körmükkel elégedettek, csak hosszabbítani, erősíteni szeretnének rajta, vagy saját körömhosszukkal elégedettek, csak erősíteni szeretnének rajta. Utóbbinál nem használunk sablont, csak a saját körmön dolgozunk. A saját hossz megmarad, ezt vonjuk be zselével.

- Épített porcelán

A folyamat ugyanaz, csak a zselé helyett porcelánt használunk. Díszíteni és tölteni porcelánnal vagy zselével lehet.

- Díszítés

- Díszítés lakkal

- Díszítés zselével           

- Díszítés porcelánnal                  

- Beépített díszek

- Strassz kövek

- Csillámporok

- Egyéb

                              mukoromepites-image_12.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 68
Heti: 414
Havi: 1 197
Össz.: 926 346

Látogatottság növelés
Oldal: Műköröm fajtái
Edit Manikűr Műköröm - © 2008 - 2018 - ditmukorom.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: a gomb?s k?rm?t lehet e v?gni? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »